Jag har återupptäckt grafiken som konstform de senaste åren och är en av cirka 25 medlemmar i Karlskoga Degerfors Grafikverkstad.

Vi har nu lämnat vår gamla lokal på
Per Lagerhjelms Gata 4 i Karlskoga. Under mellandagarna under julen 2008 började vi packa ner den gamla verkstaden i flyttkartonger. Sedan gick flyttlasset till Folkets Hus i Degerfors.  I mars 2009 började vi så smått ha en fungerande verkstad och i april gästade eleverna på Karlskoga folkhögskolas konsthantverkslinje oss. Dan Lekberg berättade om grafikens historia och eftermiddagen ägnades åt praktiska övningar. Vill du läsa mer om vår verkstad kan du gå in på www.grafikverkstaden.se

Vi är tacksamma för det stöd vår kulturförening får av Karlskoga och Degerfors kommuner


Varje år har vi även en medlemsutställning
 
2005 var vi i Församlingshemmet i Degerfors
En helg i april 2006 hade vi en utställning med Lars Andersson och Lars Lerin i vår gamla grafikverkstad i Karlskoga.
Oktober-november 2006  var vi på Arbetarmuséet Gråbo, Karlskoga

25 augusti 2007 var årets utställning på Bruksgården, Degerfors
2008 firade Karlskoga Grafikverkstad 30-års jubileum.
Verksamhetsåret började med en medlemsutställning på Konstfrämjandet i Örebro under tiden 12-30 januari.

2009 har hittills inneburit ett Öppet hus och en medlemsutställning under våren för att visa upp vilka vi är. Under oktober har vi visat film om grafik vid tre tillfällen. Vår stora medlemsutställning har vi i Degerfors nya fina utställningshall 29 november till 13 december.

Under slutet av 2010 har vi flyttat ännu en gång. Men känns det som vi kmmit hem! Så den 26 februari 2011 hade vi Öppet Hus och venissage i nya lyftiga lokaler. Adressen är Brukstorget 5 i Degerfors, alldeles intill Järnverket i Degerfors, Outokumpu.


Vill du maila till vår förening, så är adressen karlskoga.grafikverkstad@hotmail.com och vår hemsideadress är www.grafikverkstaden.se

Åter till första sidan